Menu
Your Cart

Montblanc Patron of the Arts J Pierpont Morgan 888 Limited Edition Πένα 28754

Montblanc Patron of the Arts J Pierpont Morgan 888 Limited Edition Πένα 28754
Montblanc Patron of the Arts J Pierpont Morgan 888 Limited Edition Πένα 28754
14.000,00€
Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α.
  • Διαθεσημότητα: Σε Απόθεμα
  • Κωδικός: MB028754

Διαθέσιμες Επιλογές

Montblanc Patron of the Arts J Pierpont Morgan 888 Limited Edition Πένα 28754

Η τιμή που παρουσιάζουμε για την παρούσα συλλεκτική πένα είναι ενδεικτική της εκτιμώμενης τρέχουσας αξίας και πρόσφατων συναλλαγών για το μοντέλο αυτό. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες, εικόνες, ή να υποβάλετε μια προσφορά.

Χρηματιστής, Μαικήνας των τεχνών και Φιλάνθρωπος

Η χρυσή εποχή της Αμερικής - η είσοδος προς τον 20ο αιώνα - χαρακτηρίστηκε από την πορεία προς την εκβιομηχάνιση της παραγωγής και σε αυτή άφησαν το στίγμα τους οι έντονες προσωπικότητες που κυριάρχησαν στην βιομηχανία αλλά και στο χρηματοοικονομικό τομέα των αγορών και της διάσημης Wall Street.

Στο απόγειο της καριέρας του, ο John Pierpont Morgan ήταν όχι μόνο ο πλουσιότερος μεταξύ τον βιομηχάνων αλλά και αυτός με την μεγαλύτερη επιρροή.

Ήταν ένας χαρισματικός επιχειρηματίας ο οποίος παρά τον μανιώδη και αδιάκοπο αγώνα του για την συσσώρευση χρήματος είχε πάντα στο νου και το κοινό καλό και την πρόοδο του Αμερικανικού έθνους.

Σε όλη τη διάρκεια της ζωής του, ο John Pierpont Morgan ήταν λάτρης της τέχνης και χορηγός αυτής και όχι μόνο ένας άνθρωπος του χρηματοοικονομικού χώρου. Ως γνωστός φιλάνθρωπος ενεπλάκη σε πολλά έργα και χορηγίες, με πιο επιφανείς μεταξύ αυτών την χορηγία χόρων του Columbia University, και την ίδρυση τόσο του Αμερικανικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας (American Museum of Natural History) όσο και του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης (Metropolitan Museum of Art).

Το πλέον χαρακτηριστικό αποτύπωμα του στο χώρο της τέχνης είναι η βιβλιοθήκη που φέρει το όνομά του, η Βιβλιοθήκη Morgan της Νέας Υόρκης. Αρχικώς αυτή ήταν η ιδιωτική βιβλιοθήκη του John Pierpont Morgan, η οποία όμως παραδόθηκε στο κοινό το 1924 με βάση τους όρους της διαθήκης του.

Σήμερα, η Morgan Library είναι παγκοσμίως γνωστή καθώς κρατά έναν από τους μεγαλύτερους θησαυρούς σε βιβλία που αφορούν την τέχνη, τη λογοτεχνία, τη μουσική και την ιστορία.

Η Montblanc αφιερώνει στον John Pierpont Morgan μια ιδιαίτερη έκδοση από χρυσό 18 καρατίων και ανθρακονήματα.

Το σώμα της μνημειώδους αυτής έκδοσης έχει το σχήμα κολώνας και φέρει μια κομψή χάραξη που διατρέχει το μήκος του και συναντάται και στο κλιπ της πένας. Στο καπάκι της πένας κυριαρχεί ένας δακτύλιος με πλέγμα από νήματα άνθρακα και μετάλλου που δίνει στην πένα ένα βιομηχανικό τόνο και ανακλά ένα σημαντικό μέρος της ψυχής του βιομήχανου και χρηματιστή. Το πενάκι της έκδοσης αυτής είναι κατασκευασμένο από χρυσό 18 καρατίων, το οποιο είναι στο μεγαλύτερο μέρος του κίτρινο χρυσό αλλά φέρει το γράμμα "M"  επιροδιωμένο.

Πρόκειται για μια εξαιρετική έκδοση που πιθανώς μια από τις πιο έντονες εκδόσεις της συλλογής Patron of Art της Montblanc.

Η πένα αυτή παρουσιάστηκε το 2004 και κυκλοφόρησε σε μόλις 888 αριθμημένα τεμάχια.

Η πένα που παρουσιάζουμε εδώ είναι καινούρια, από το απόθεμά μας και συνολικά σε άριστη κατάσταση. Έρχεται με το πλήρες σετ συσκευασίας και εγγράφων που παρέχει η Montblanc για την συγκεκριμένη συλλεκτική έκδοση.