Pelikan Edelstein Μελάνι της χρονιάς 2022 - Απατίτης

Δοκιμάσαμε το μελάνι της χρονιάς 2022 της Pelikan και με λίγα λόγια είμαστε ενθουσιασμένοι με αυτό!

Σύμφωνα με την Pelikan τα χρώματα δημιουργούν συναισθήματα.

Αν αυτό ισχύει, τότε το μελάνι της χρονιάς 2022, το Edelstein Apatite, γεννά σίγουρα το αίσθημα της ανάλαφρης, απολαυστικής χαράς που δημιουργεί μια πολύ φωτεινή μέρα.

Το Pelikan Edelstein Apatite έχει μια πολύ φωτεινή μπλε-τυρκουάζ απόχρωση που κατά την Pelikan θυμίζει το υγρό στοιχείο. Δική μας εντύπωση είναι πως σαφώς μιλάμε για το χρώμα της θάλασσας πάνω από έναν καθαρό αμμώδη βυθό!

Πρόκειται για ένα αληθινά φωτεινό χρώμα, που μας φέρνει στο μυαλό καλοκαίρι και μας γεμίζει με χαρά.

Ο αρχικός τόνος του είναι φωτεινός και απαλός, ενώ σε δεύτερο πέρασμα παρότι το αποτύπωμα σκουραίνει συνεχίζει να δίνει μια πολύ φωτεινή ένταση.

Η ποιότητα της ροής είναι αυτή που μας έχει συνηθίσει η Pelikan στη συλλογή Edelstein και παρότι έγινε περιορισμένη χρήση στα πλαίσια της δοκιμής, δεν θα περιμέναμε να εμφανίσει οποιοδήποτε πρόβλημα ή δυσκολία στη χρήση.

Πρόκειται για ένα μελάνι που πολύ ευχάριστα θα χρησιμοποιούσαμε σε καθημερινή βάση, κατά προτίμηση μέσα σε μια πένα με λιγότερο έντονο χρώμα, ώστε να απολαμβάνουμε την αντίθεση που δημιουργεί λ.χ. με το κόκκινο της M800 Black Red.

Για όσους σκέφτονται αυτό το εξαιρετικό γαλαζοπράσινο να κυλά μέσα σε μια demonstrator πένα, λυπούμαστε, αλλά όπως θα δείτε παρακάτω η δοκιμή έγινε με μια διάφανη Omas Ogiva και δυστυχώς το φως απορροφάται με αποτέλεσμα να μην βλέπουμε καθόλου από το πραγματικό χρώμα του εξαίσιου αυτού μελανιού (Εν αντιθέσει με το Pelikan Edelstein Ink of the Year 2019 - Star Ruby που βρίσκεται στην άλλη πένα).

 

Το Pelikan Edelstein Ink of the Year 2022 Apatite, όπως όλα τα "μελάνια της χρονιάς" θα είναι διαθέσιμο για περιορισμένο χρονικό διάστημα μόνο και μέχρι εξάντλησης των αποθεμάτων.

Δείτε όλη την συλλογή μελανιών Pelikan Edelstein