Montblanc Writers Edition

Μια αναλυτική λίστα των εκδόσεων των συγγραφέων της Montblanc, με συνοπτικές πληροφορίες για την κάθε έκδοση. 

* Σημείωση συγγραφέα: Το άρθρο αυτό είναι υπό εξέλιξη. Κάποιες από τις πένες της σειράς των συγγραφέων της Montblanc τις έχουμε σε απόθεμα, άλλες τις συναντάμε κατά περιόδους και αυτό πάντα μας οδηγεί σε προσθήκη νέων λεπτομερειών ή εικόνων, κάποιες άλλες ακόμα μας ξεφεύγουν και βασιζόμαστε σε πληροφορίες που διακινούνται στο διαδίκτυο.

Προτείνουμε να μείνετε μαζί μας και κατά διαστήματα να επανέρχεστε για να βλέπετε τι νεότερο έχει προστεθεί.


Η Montblanc παρουσίασε την πρώτη συλλεκτική έκδοση της σειράς των συγγραφέων το 1992, με τα εργαλεία γραφής αφιερωμένα στον Ernest Hemingway.

Έκτοτε, μια συλλεκτική έκδοση αφιερωμένη σε έναν μεγάλο συγγραφέα με σημαντική επιρροή στην τέχνη και τον πολιτισμό κυκλοφορεί κάθε χρόνο, ενώ οι εκδόσεις των συγγραφέων είναι πλέον από τις πιο περιζήτητες συλλεκτικές εκδόσεις - τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τα εργαλεία γραφής της Montblanc.

Στη δημοτικότητά τους φυσικά προσθέτει το γεγονός ότι κάθε μια από τις εκδόσεις αυτές αποτελεί ένα ξεχωριστό έργο τέχνης που διαφοροποιείται από την υπόλοιπη συλλογή της Montblanc, καθώς και το ότι η σύνδεση με τους πλέον σημαντικούς συγγραφείς στον κόσμο καθιστά τη σειρά αυτή ενδιαφέρουσα ακόμα και για ανθρώπους που δεν είναι φανατικοί συλλέκτες εργαλείων γραφής.

Συνοπτικά λοιπόν, να γιατί οι σειρές των συγγραφέων της Montblanc είναι τόσο σημαντικές (1) Τις απαρτίζουν εργαλεία γραφής υψηλής ποιότητας, κάθε ένα από τα οποία αποτελεί ένα ξεχωριστό κομψοτέχνημα. (2) Είναι μια προσιτή συλλεκτική έκδοση από έναν μεγάλο κατασκευαστή, μια έκδοση που διατηρεί ή αυξάνει την αξία της, οπότε οι συλλέκτες εργαλείων γραφής τις κυνηγούν επίμονα. Τέλος, (3) η σύνδεση με σημαντικούς συγγραφείς όπως ο Όμηρος, ο Βολταίρος, η Άγκαθα Κρίστι, ο Μαρκ Τουέην και άλλοι καθιστούν τη σειρά εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ακόμα και για χρήστες που δεν συλλέγουν εργαλεία γραφής.

Ελπίζοντας πως τα παραπάνω εξηγούν γιατί έχουν τόσο ενδιαφέρον οι συλλεκτικές σειρές των συγγραφέων της Montblanc, πάμε τώρα να δούμε κάτι που αρκετός κόσμος αναζητά, μια λίστα που να περιλαμβάνει όλες τις εκδόσεις, εικόνες, αλλά και περαιτέρω πληροφορίες για την κάθε μια από τις εκδόσεις.

Τελευταίες σημειώσεις πριν τη λίστα:

  1. Πάντα έχουμε διαθέσιμες κάποιες από τις εκδόσεις των συγγραφέων (καινούριες αλλά και μεταχειρισμένες), πατήστε εδώ για να δείτε όλους τους άμεσα διαθέσιμους συγγραφείς ή επιλέξτε μόνο τον συγγραφέα που σας ενδιαφέρει από την παρακάτω λίστα. 
  2. Εμπορευόμαστε και προϊδιόκτητα εργαλεία γραφής, οπότε αν έχετε κάποια εργαλεία γραφής από την σειρά των συγγραφέων που να θέλετε να πουλήσετε ή να ανταλλάξετε παρακαλώ καλέστε μας ή στείλτε μας ένα email.
  3. Είναι πιθανό να έχουμε στο μέλλον στην κατοχή μας μια εξαντλημένη έκδοση των συγγραφέων που δεν έχουμε αυτή τη στιγμή διαθέσιμη. Εφόσον θέλετε, μπορείτε να μας στείλετε μια λίστα με τους συγγραφείς που ψάχνετε ώστε να επικοινωνήσουμε μαζί σας εφόσον βρεθεί κάποιος εξ αυτών. Στείλτε μας τη λίστα σας σε email.

 

1992 - Ernest Hemingway

Η πρώτη έκδοση της σειράς των συγγραφέων, και σήμερα μια από τις πιο περιζήτητες και εμβληματικές σειρές της Montblanc.

Η Tribute to Ernest Hemingway είναι μια σεμνή αλλά ταυτόχρονα μαγευτική πένα. Ο σχεδιασμός της είναι εμπνευσμένος από κλασικά μοντέλα του πρώτου μισού του 20ου αιώνα - και ειδικότερα την σειρά 139 της Montblanc. Ο κορμός των εργαλείων γραφής Tribute to Ernest Hemingway είναι κατασκευασμένος από έντονη κοραλί ρητίνη, το καπάκι και τα άκρα της έχουν βαθύ καφέ χρώμα, ενώ τα μεταλλικά μέρη της είναι επίχρυσα.

Η πένα έχει σύστημα πλήρωσης με πιστόνι, και μεγάλο πενάκι (μέγεθος 149) από χρυσό 18 καρατίων σε 2 χρώματα. Σε αντίθεση με όλες τις εκδόσεις των συγγραφέων που την ακολούθησαν, η Hemingway φέρει στο πενάκι της μια χάραξη vintage εμπνεύσεως και όχι μια καθαρά θεματική, παράλληλα δεν έχει τη χάραξη με έτος της έκδοσης που συναντάμε στις επόμενες εκδόσεις.

Η Hemingway είναι μια όμορφη και ιδιαίτερη πένα που πιστεύουμε πως θα ξεχώριζε ακόμα και αν δεν ήταν η πρώτη έκδοση της σειράς των συγγραφέων της Montblanc. Το γεγονός πως είναι η πρώτη από αυτές, της δίνει ένα εμβληματικό, σχεδόν μυθικό αέρα.

Η Montblanc Hemingway είναι για πολλούς συλλέκτες ένας από τους μεγαλύτερους θησαυρούς.

Η έκδοση αυτή περιλάμβανε 20000 αριθμημένες πένες, οι οποίες δεν έχουν την αρίθμηση τους στη ρητίνη του καπακιού όπου έχουμε συνηθίσει να την βλέπουμε στις νεότερες εκδόσεις.


1993 - Agatha Christie

 

 


1994 - Oscar Wilde

 

 

 


1995 - Voltaire

Η Έκδοση των Συγγραφέων της Montblanc για το 1995 τιμά τον πατέρα του Διαφωτισμού, τον Βολταίρο.

Η συνολική παραγωγή της σειράς αυτής περιλαμβάνει 20000 αριθμημένες πένες, 13000 αριθμημένα στυλό διαρκείας και 12000 αριθμημένα μηχανικά μολύβια - 5000 από τον κάθε τύπο διατέθηκαν σε ισάριθμα σετ.

Η έκδοση για τον Βολταίρο είναι μια από τις πιο κομψές και απλές στη σειρά των συγγραφέων της Montblanc.

Τα εργαλεία γραφής είναι κατασκευασμένα από γυαλιστερή, μαύρη ρητίνη την οποία κοσμούν ελάχιστα μεταλλικά μέρη. Τα μεταλλικά μέρη είναι κατασκευασμένα από επιχρυσωμένο ασήμι και είναι 2 δακτύλιοι στο καπάκι, το κλιπ της πένας καθώς και ένας δακτύλιος στην ένωση του κορμού με το χειριστήριο του εμβόλου της πένας.

Οι πένες έχουν πενάκια από χρυσό 18 καρατίων με διακριτική διακόσμηση που περιλαμβάνει το έτος κυκλοφορίας της έκδοσης, 1995.

Η πένα έχει μήκος 15 εκατοστά κλειστή και βάρος 35.7 γραμμάρια.

 


 

1996 - Alexandre Dumas

 

 

 

 


 

1997 - Fyodor Dostoevsky

 

 

 


1998 - Edgar Allan Poe

 

 

 

 


1999 - Marcel Proust

 

 

 

 


2000 - Friedrich Schiller

 

 

 


2001 - Charles Dickens

 

 


2002 F. Scott Fitzgerald

 

 

 


2003 Jules Verne

 

 


2004 Franz Kafka

 

 

 


2005 - Miguel de Cervantes

Ο συγγραφέας μιας από τις πιο συναρπαστικές περιπέτειες φαντασίας της παγκόσμιας λογοτεχνίας είναι αυτός που επέλεξε η Montblanc να τιμήσει με την έκδοση του 2005.

Στον Miguel de Cervantes η Montblanc αφιέρωσε μια συλλεκτική σειρά με 17000 αριθμημένες πένες, 17000 αριθμημένα στυλό διαρκείας και 4000 αριθμημένα μηχανικά μολύβια - 4000 από τον κάθε τύπο πωλήθηκαν ως σετ.

Η έκδοση αυτή έχει χρώμα εμπνευσμένο από την ξερή γη στην οποία ο ήρωας Δον Κιχώτης περιπλανιέται, έτσι βλέπουμε στον κορμό και το καπάκι δακτύλιους από πολύτιμη λάκα σε αποχρώσεις του καφέ, του χρυσού και του χρώματος της άμμου. Μεταξύ των δακτυλίων της λάκας παρεμβάλονται επίχρυσα μεταλλικά δακτυλίδια.

Ο κορμός είναι πιο λεπτός στο πίσω μέρος του και η διάμετρος αυξάνει καθώς πάμε προς την κορυφή του καπακιού.

Το χρώμα της λάκας έχει μεγάλο φάσμα και ανακλά το φως έξοχα.

Το πενάκι έχει σχεδιαστεί ειδικά για την έκδοση αυτή και φέρει χάραξη που περιλαμβάνει το έτος κατά το οποίο κυκλοφόρησε, αλλά και έναν ανεμόμυλο.

Η πένα έχει μήκος 14 εκατοστά κλειστή και ζυγίζει 51.5 γραμ.

 


2006 - Virginia Woolf

 

 

 

 


2007 - William Faulkner

 

 

 

 


2008 - George Bernard Shaw

Το 2008 η έκδοση των συγγραφέων της Montblanc τιμά τον Ιρλανδό συγγραφέα και δραματουργό George Bernard Shaw, έναν αναγνωρισμένο κριτικό των κοινωνικών ηθών της εποχής του. Έναν δημιουργό που τιμήθηκε με το βραβείο Nobel Λογοτεχνίας, αλλά και ένα βραβείο Oscar για την κινηματογραφική μεταφορά ενός εκ των έργων του.

Συνολικά η σειρά περιλαμβάνει 16000 αριθμημένες πένες, 18000 αριθμημένα στυλό διαρκείας και 4500 αριθμημένα μηχανικά μολύβια - 4500 από το κάθε είδος διατέθηκαν σε ισάριθμα set.

Η έκδοση αυτή είναι εμπνευσμένη από το έργο "Pygmalion" του Shaw και μας παρουσιάζει έναν ξεχωριστό, εμβληματικό κορμό στον οποίο εναλλάσονται μεταλλικοί επιπλατινωμένοι δακτύλιοι με δακτύλιους από μια σκούρα πράσινη λάκκα σε στυλ μαρμάρου. Τα δυο υλικά δημιουργούν μια μοναδική αντίθεση που αποτελεί αναφορά στις αποστάσεις και τις αντιθέσεις ανάμεσα στα κοινωνικά στρώματα της Βικτωριανής Αγγλίας.

Η πένα έχει ειδικό για την έκδοση πενάκι από επιπλατινωμένο χρυσό 18 καρατίων. Το πενάκι φέρει εγχάρακτο ένα καλάθι με λουλούδια και το έτος της έκδοσης, 2008.

Η πένα έχει μήκος 14.2εκατοστά κλειστή και ζυγίζει 60.8 γραμμάρια.

 


2009 - Thomas Mann

 


2010 - Mark Twain

 

 


2011 - Carlo Collodi

 

 

 

 


2012 - Jonathan Swift

 

 


2013 - Honoré de Balzac

 

 

 


2014 - Daniel Defoe

 

 


2015 - Leo Tolstoy

Η έκδοση Leo Tolstoy, κυκλοφορίας του 2015, εισάγει μια νέα ιδέα στη συλλογή των συγγραφέων. Μέχρι και το προηγούμενο έτος, η Montblanc παρουσίαζε μόνο μια εκδοχή για τον κάθε συγγραφέα, με τις εκδόσεις να περιορίζονται μεταξύ των 10000 και 20000 αριθμημένων πενών κατά περίσταση.

Από τον Leo Tolstoy όμως η Montblanc ξεκινά να παρουσιάζει και πιο premium εκδοχές των συγγραφέων, με μικρότερη κυκλοφορία, εμπνευσμένη συνήθως από την ζωή και το έργο του συγγραφέα. 

Έτσι, για το 2015 έχουμε την απλή έκδοση σε χρώματα μπλε και ασημί, και την πιο premium επίχρυση έκδοση με φυσικό ξύλο, η οποία κυκλοφόρησε σε μόλις 1868 αριθμημένες πένες, αριθμός εμπνευσμένος από το έτος πρώτης κυκλοφορίας του έργου του συγγραφέα "Πόλεμος και Ειρήνη".


2016 - William Shakespeare

Premium Edition Limited to 1597 numbered fountain pens, and standard limited edition.

 

 


2017 - Antoine de Saint-Exupéry

 

Premium Edition limited to 1931 numbered fountain pens, and standard limited edition.

 

 


2018 - Homer

 

 

Premium Edition limited to 1581 numbered fountainpens, and standard limited edition.

 


2019 - Rudyard Kipling

Το 2019 μας έφερε την σειρά Rudyard Kipling και την εμφάνιση μιας τρίτης, ακόμα πιο περιορισμένης κυκλοφορίας σειράς.

Έτσι, οι συλλέκτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στην συνηθισμένη συλλεκτική έκδοση, την πολυτελή έκδοση περιορισμένη στα 1895 αριθμημένα τεμάχια, και την πολυτελέστερη μεταξύ των τριών, κατασκευασμένη από κόκκινη λάκα και χρυσό 18 καρατίων, που κυκλοφόρησε σε μόλις 70 αριθμημένα τεμάχια.

 

 


2020 - Victor Hugo

Το 2020 έφερε τις εκδόσεις αφιερωμένες στον Victor Hugo. Η Montblanc για μια ακόμα φορά πήγε πέρα από τα συνηθισμένα και μας παρουσίασε 4 εκδόσεις. Την κλασική συλλεκτική της, από μαύρη ρητίνη, την premium έκδοση περιορισμένη στα 1831 αριθμημένα τεμάχια, την ακόμα πολυτελέστερη έκδοση των μόλις 83ων τεμαχίων, και τέλος την κορυφή της πυραμίδας από την οποία κυκλοφόρησαν μόλις 8 αριθμημένες πένες.

 

 


2021 - Arthur Conan Doyle

 

Standard Limited Edition, Premium edition limited to 1902 numbered pieces, premium luxury limited to 97 pieces, pinacle produced in just 8 numbered fountain pens.

 


2022 - Brothers Grimm

Standard limited edition, premium edition limited to 1812 numbered pieces, premium luxury limited to 86 pieces, pinacle produced in just 8 numbered fountain pens.


2023 - Robert Louis Stevenson

Standard limited edition, premium edition limited to 1883 numbered pieces, premium luxury limited to 94 pieces, pinacle produced in just 8 numbered fountain pens.


2024 - Jane Austen

Αν και ακόμα δεν έχουν παρουσιαστεί φωτογραφίες και αναλυτικές πληροφορίες, σύμφωνα με την τελευταία μας ενημέρωση, η πένα της σειράς των συγγραφέων τη Montblanc για το 2024 θα είναι αφιερωμένη στην Jane Austen, συγγραφέα -μεταξύ άλλων- του εμβληματικού "Υπερηφάνεια και Προκατάληψη".

Θα περιμέναμε όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια 4 συνολικά εκδόσεις, την κανονική αριθμημένη έκδοση, την premium έκδοση με 1813 αριθμημένα τεμάχια, μια ακόμα πιο πολυτελή έκδοση με περίπου 100 αριθμημένες πένες, και την κορυφή της σειράς με μόλις 8 αριθμημένα τεμάχια.

Μείνετε συντονισμένοι για εικόνες!