Aurora Talentum Dedalo Limited Edition 555

Στην αυγή του 2022 ο ιστορικός Ιταλικός οίκος ειδών γραφής μας παρουσιάζει μια έκδοση εμπνευσμένη από την Ελληνική μυθολογία - συγκεκριμένα, μια έκδοση εμπνευσμένη από τον μύθο του Μινώταυρου, μια έκδοση που φέρει το όνομα του μυθικού δημιουργού του λαβύρινθου, του Δαίδαλου.

Αν στο πρώτο άκουσμα της ιδέας φανταστήκατε κάτι περίπλοκο, κάτι δαιδαλώδες, τότε θα συναντήσετε σίγουρα κάτι διαφορετικό από αυτό που περιμένετε. Η Aurora δίνει έμφαση στην έξοδο από τον λαβύρινθο στον οποίο περιπλανούνται οι κοινωνίες τα τελευταία χρόνια και μας παρουσιάζει μια πολύ κομψή σειρά με πολύ κλασικά χρώματα.

Τα εργαλεία γραφής Talentum Dedalo Limited Edition 555 αποπνέουν ένα αίσθημα οικειότητας, είναι κατά κάποιον τρόπο γνώριμα από παλιά.

Ως βάση έχει χρησιμοποιηθεί η οικογένεια Talentum, την οποία έχουμε συνηθίσει από εργαλεία γραφής στιβαρά αλλά και ταυτόχρονα σεμνά. Η διαφορά στην έκδοση Talentum Dedalo εντοπίζεται στο καπάκι των εργαλείων γραφής το οποίο είναι εξ ολοκλήρου καλυμμένο από έναν κομψό λαβύρινθο.

Το μέγεθος των εργαλείων γραφής Aurora Talentum Dedalo είναι σημαντικό αλλά όχι υπερμεγέθες, ώστε να εξυπηρετεί σε καθημερινή χρήση. Παράλληλα, ο κορμός τους είναι κατασκευασμένος από ρητίνη, εξαιρετικά ελαφρύς και καλοζυγισμένος παρά το σχετικά μεγάλο μέγεθος τους.

Η έκδοση Talentum Dedalo παρουσιάζεται σε 2 χρωματικές εκδοχές. Η πρώτη έχει μονοχρωματικό κορμό από σκούρα μπλε γυαλιστερή ρητίνη και επιχρωμιωμένο καπάκι με τη χάραξη του λαβυρίνθου. Η δεύτερη έχει λευκό κορμό και ροζ επίχρυσα μεταλλικά μέρη.

Οι πένες έχουν το κλασικό μεγάλο πενάκι της Aurora από μασίφ χρυσό 14ων καρατίων, λευκός χρυσός για την μπλε έκδοση, ροζ χρυσός για την λευκή έκδοση. Χρησιμοποιούν σύστημα πλήρωσης με αφαιρούμενη αντλία και αμπούλα.

Τόσο η μπλε, όσο και η λευκή έκδοση κυκλοφορούν σε πένα, στυλό rollerball και στυλό διαρκείας, κάθε ένα από αυτά σε μόλις 555 αριθμημένα τεμάχια που έρχονται σε συσκευασία δώρου με ειδικό κάλυμμα για την περιορισμένη έκδοση.

Η προτεινόμενη λιανική τιμή είναι στα €450 για την πένα, €350 για το στυλό rollerball, και €250 για το στυλό διαρκείας.